Reseptejä
Mustakaurasta saat monipuolisia herkkuja
Klikkaa alta helpot reseptit mustakauran käyttöön
Mustakauraryyni eli -suurimo lisäkkeenä
Mustakauraryyniä eli suurimoita voi käyttää täysin riisin sijasta. Keitto-ohje yhdelle: 1 dl ryyniä, 2 dl vettä ja 13 min. Mausta haluamallasi tavalla ja nauti!
Mustakaurapuolukkaherkku
Ohje neljälle. Keitä 2 dl kokonaisia mustakaurasuurimoita reilussa vedessä n. 12 min. Siivilöi kaura ja lisää ripaus suolaa sekä 2 tl fariinisokeria (tai maun mukaan). Jäähdytä ja laita jälkiruokapikariin vuorotellen kauraa ja jäisiä puolukoita. Kaada juuri ennen tarjoilua päälle kinuskikastiketta tai hunajaa. Tähän määrään menee n. 2 dl puolukoita.
Mustakaura-broileripata
Annos neljälle. Paista pannulla 500 g maustamatonta broileri-suikaletta. Lisää pannulle 1 paprika ja 1 sipuli pilkottuna. Keitä kattilassa mustakauraryyniä 3 dl 10 min. Siivilöi kaura ja lisää se pannulle broilerin joukkoon. Lisää 2 dl maustettua ruokaker-maa (esim. pippurikerma) ja anna hautua kannen alla 10 min.
Mustakauraryynipuuro kokonaisista suurimoista
· 2 dl kaurasuurimoita
· 2 dl vettä
· 1 l maitoa
· 1 tl suolaa
Lisää suurimot sekä 1-2 rkl voita kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti niin, että vesi imeytyy suurimoihin. Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä reilun
tunnin ajan välillä sekoittaen. Voit keittää puuron myös vedessä 1 l ja lisätä
lopuksi 2 dl kuohukermaa. Mausta puuro suolalla ja nauti kotimaisten marjojen
tai kiisselin kanssa.
Tuorepuuro
Sekoita kulhossa 1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa, 2 prk (200g) maustamatonta rahkaa ja 1,5 dl mustakaurahiutaleita. Lisää päälle jäisiä mustikoita maun mukaan n. 1,5 dl, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan aamuun. Sekoita ja nauti!
Aamupuuro mustakaurahiutaleista
Annos kahdelle. Keitä kattilassa 6 dl vettä ja lisää kiehuvaan veteen 2 dl mustakaurahiutaleita. Hauduta 10–15 min miedollalämmöllä. Vältä turhaa sekoittelua. Lisää suolaa maun mukaan. Nauti voisilmän tai kotimaisten marjojen kanssa!
Mustakauralastut
Noin 20 kpl. Sulata rasva ja lisää siihen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi muna kevyesti sekoittaen. Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pellille pieniksi keoiksi. Jätä riittävät välit, koska lastut leviävät paistettaessa. Paista lastuja n. 7 minuuttia 200 asteessa. Jäähdytä ja nautiskele!
- 50 g voita
- 2 dl mustakaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 rkl vehnä- tai mustakaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna