Reseptejä

Mustakaurasta saat monipuolisia herkkuja

Klikkaa alta helpot reseptit mustakauran käyttöön

Mustakauraryyni eli -suurimo lisäkkeenä

Mustakauraryyniä eli suurimoita voi käyttää täysin riisin sijasta. Keitto-ohje yhdelle: 1 dl ryyniä, 2 dl vettä ja 13 min. Mausta haluamallasi tavalla ja nauti!

Mustakaurapuolukkaherkku

Ohje neljälle. Keitä 2 dl kokonaisia mustakaurasuurimoita reilussa vedessä n. 12 min. Siivilöi kaura ja lisää ripaus suolaa sekä 2 tl fariinisokeria (tai maun mukaan). Jäähdytä ja laita jälkiruokapikariin vuorotellen kauraa ja jäisiä puolukoita. Kaada juuri ennen tarjoilua päälle kinuskikastiketta tai hunajaa. Tähän määrään menee n. 2 dl puolukoita. 

Mustakaura-broileripata

Annos neljälle. Paista pannulla 500 g maustamatonta broileri-suikaletta. Lisää pannulle 1 paprika ja 1 sipuli pilkottuna. Keitä kattilassa mustakauraryyniä 3 dl 10 min. Siivilöi kaura ja lisää se pannulle broilerin joukkoon. Lisää 2 dl maustettua ruokaker-maa (esim. pippurikerma) ja anna hautua kannen alla 10 min. 

Mustakauraryynipuuro kokonaisista suurimoista

· 2 dl kaurasuurimoita

· 2 dl vettä

· 1 l maitoa

· 1 tl suolaa

Lisää suurimot sekä 1-2 rkl voita kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti niin, että vesi imeytyy suurimoihin. Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä reilun tunnin ajan välillä sekoittaen. Voit keittää puuron myös vedessä 1 l ja lisätä lopuksi 2 dl kuohukermaa. Mausta puuro suolalla ja nauti kotimaisten marjojen tai kiisselin kanssa.  

Tuorepuuro

Sekoita kulhossa 1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa, 2 prk (200g) maustamatonta rahkaa ja 1,5 dl mustakaurahiutaleita. Lisää päälle jäisiä mustikoita maun mukaan n. 1,5 dl, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan aamuun. Sekoita ja nauti!

Aamupuuro mustakaurahiutaleista

Annos kahdelle. Keitä kattilassa 6 dl vettä ja lisää kiehuvaan veteen 2 dl mustakaurahiutaleita. Hauduta 10–15 min miedollalämmöllä. Vältä turhaa sekoittelua. Lisää suolaa maun mukaan. Nauti voisilmän tai kotimaisten marjojen kanssa!

Mustakauralastut

Noin 20 kpl. Sulata rasva ja lisää siihen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi muna kevyesti sekoittaen. Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pellille pieniksi keoiksi. Jätä riittävät välit, koska lastut leviävät paistettaessa. Paista lastuja n. 7 minuuttia 200 asteessa. Jäähdytä ja nautiskele!

  • 50 g voita
  • 2 dl mustakaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 rkl vehnä- tai mustakaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna